Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

GJEOGRAFIA

Gjeografia
Kufinjtë e Masaçusets ne veri janë :New Hampshire dhe Vermont, ne perëndim me Nju Jorkun, ne jug :Connecticut dhe Rhode Island. Ishujt “Vreshti i Martha's "(Martha’s Vineyard) dhe Nantucket gjenden në bregdetin juglindor.
Qyteti më i madh është Bostoni. Qytete te tjera te mëdha janë: Cambridge(Kembrixh), New Bedford, Worcester, Lowell, Springfield dhe Pittsfield. Pika më e lartë në Massachusetts është Gkreilok i lartë (1064 m) dhe gjendet në qarkun Berkshire.
Sipërfaqja e shtetit është 27,336 km katrorë dhe 25.7% e vendit është ujë.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου